Opiskeluterveydenhuolto Eiran aikuislukiossa

Opiskelijaterveydenhuolto

Koko peruskoulua suorittavat opiskelijat kuuluvat Helsingin kaupungin järjestämän opiskeluterveydenhuollon piiriin. Koulussamme toimii kaksi koulukuraattoria, koulupsykologi, erityisopettaja sekä terveydenhoitaja. 

Avaa tästä opiskelijaterveydenhuollon yhteystiedot (pdf)

Opiskeluhuolto

Koulussa toimii moniammatillinen opiskeluhuoltoryhmä (OHR), johon kuuluvat koulupsykologi, kuraattori, erityisopettaja, opinto-ohjaajat, terveydenhoitaja ja johdon edustajana apulaisrehtori.

Tavoitteena on edistää opiskelijoiden ja koko kouluyhteisön hyvinvointia ja auttaa niitä tutkintotavoitteisia opiskelijoita, joilla on ongelmia koulunkäyntiin liittyvien asioiden kanssa.

Moniammatillinen työryhmä kootaan tarvittaessa opiskelijan luvalla hänen tarpeidensa mukaan, mikäli asia vaatii useamman toimijan osaamista. Opiskelija tai alaikäisen opiskelijan huoltaja voi ottaa suoraan yhteyttä opiskeluhuoltoryhmän jäseniin. Muista, että koko koulu välittää! 


Ajankohtaista tietoa

Terveydenneuvontapuhelin vastaa sairaanhoitoa ja terveyspalveluja koskeviin kysymyksiin ympäri vuorokauden numerossa 09 310 10023. 


 

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiin saa yhteyden myös Nuorten Chatti –palvelun kautta. Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille, myös Helsingissä opiskeleville ulkokuntalaisille 16–29 -vuotiaille nuorille. Palvelu on avoinna arkisin klo 12–15. Chatti löytyy osoitteesta: www.hel.fi/nuoret

 

Omasta terveyskeskuksesta saa apua erilaisissa kriisitilanteissa ja mielenterveyspulmissa. Helsingissä on myös muita matalan kynnyksen mielenterveys- ja kriisipalveluja tarjoavia toimijoita, joihin voi ottaa yhteyttä suoraan ilman lähetettä.

MIEPPI Mieppi on matalan kynnyksen mielenterveyspalvelu, joka on tarkoitettu Helsingissä asuville aikuisille ja yli 13-vuotiaille nuorille. Palvelut ovat helsinkiläisille maksuttomia. 

NUORISOASEMA Nuorisoasema tarjoaa matalalla kynnyksellä palveluita 13-23 -vuotiaille päihteillä, pelaamisella tai lievillä mielenterveydenhäiriöillä oireileville nuorille ja heidän läheisilleen. Apua voi hakea myös liialliseen ajankäyttöön netissä. Palvelut on tarkoitettu myös nuorten vanhemmille. 

NUORTEN KRIISIPISTE Nuorten kriisipiste tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua 12-29 -vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Ota yhteyttä, jos sinulla on huolia ja toivot luottamuksellista keskustelutukea itsellesi tai yhdessä kumppanisia kanssa. Et tarvitse lähetettä, sinun ei tarvitse olla helsinkiläinen ja voit asioida halutessasi myös anonyymisti. 

KRIISIKESKUSVERKOSTO Ota yhteyttä kriisikeskukseen, jos sinä tai läheisesi tarvitset tukea ja apua. Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä varaamalla ajan suoraan kriisikeskuksesta. Palvelut ovat maksuttomia ja voit halutessasi asioida nimettömänä. Katso eri paikkakuntien kriisikeskukset täältä. 

KRIISIPUHELIN Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä tehtävään valitut, koulututetu vapaaehtoiset heidän tukeminaan. Lue lisää.

  • 09 2525 0111 / suomenkielinen (24/7)
  • 09 2525 0112 / ruotsinkielinen
  • 09 2525 0113 / arabiankielinen (myös englanti)

HELSINGIN KAUPUNGIN KRIISIPÄIVYSTYS

  • 09 310 44 222 (24/7)

NETTILINKKEJÄ TUTUSTUTTAVAKSI

www.mielenterveystalo.fi Tietoa ja omahoito-oppaita mielenterveydestä, suunnattu sekä nuorille että aikuisille.

www.nyyti.fi Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö. Tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskelussa jaksamiseen.